0c9cc8c286fcc2954a9068325a8c4a2c
0 перегляди
Старі борги за комуналку не завадять українцям отримати субсидії
20.05.2015
Старі борги за комунальні послуги не завадять українцям отримати житлові субсидії. Про це заявили в Міністерстві соціальної політики.
Однак якщо після нарахування допомоги громадянин продовжить несплату – субсидію можуть скасувати. За перший квартал поточного року компенсацію вже отримують близько 400 тисяч сімей на загальну суму більше 125 мільйонів гривень.
"Сьогодні дуже багато розмов про те, що нарахування субсидій може потягнути за собою надалі конфіскацію житла. Я хочу сказати – такого програмою не передбачено", – запевнив Віталій Мущинін, перший заступник міністра соціальної політики України.
Раніше Арсеній Яценюк заявив, що тарифи на комунальні послуги перевірять міжнародні аудитори.
Нагадаємо, з 1 квітня в Україні різко підвищилися тарифи на комунальні послуги для населення. Зокрема, зросли тарифи на газ, опалення та гарячу воду (компенсації для споживачів з газовими водонагрівачами скасовуються).
Також подорожчала і електроенергія. 1 квітня відбулося перше з п'яти запланованих підвищень тарифів на "світло", в тому числі зникнуть компенсації для домогосподарств, обладнаних електроплитами.
З 1 травня подорожчала і холодна вода.