71ea0f925a13776d6fd0be9a8332194f
0 перегляди
Роботи з капітального ремонту та реконструкції доріг у місті розпочались з вул. Медвєдєва
25.05.2014
Іще два тижні на вулиці Медвєдєва працюватимуть дорожники та працівники інших служб. Роботи з реконструкції вулиці тут були розпочаті ще торік, коли було проведено заміну теплової мережі та влаштовано чорновий шар асфальтного покриття. Сьогодні тут ведуться роботи з асфальтування верхнього шару проїжджої частини та монтажу нових електроопор. Загалом же у цьому році планується капітально відремонтувати та реконструювати покриття 9 вулиць та закінчити роботи іще по 11 вулицях, які було розпочато минулого року.

Однією з перших із запланованих на цей рік стала вулиця Медвєдєва. Минулого року по цій вулиці було перекладено тепломережу та здійснено розширення проїжджої частини. Через проблеми в роботі держказначейства у 2013 році не було можливості закінчити заплановані роботи, як і ще по 10 вулицях міста, тому завершення робіт перенесено на поточний рік.

Наразі по вулиці Медвєдєва проводиться монтаж нових електроопор та ведуться роботи по асфальтуванню проїжджої частини. За два тижні повний комплекс робіт буде завершено – ще два дні буде тривати асфальтування дороги, а потім робітники займуться роботами по облаштуванню тротуарів.

Загалом же в цьому році планується капремонт покриття Центрального мосту, вул. Міліційної, Козицького, Ватутіна, пр. К.Маркса та інших (загалом 9 вулиць). Буде продовжено реконструкцію та капремонт 11 вулиць, які розпочато минулого року: Грушевського, Писарєва, Артинова, Порика, Скалецького. Як зазначає директор департаменту капітального будівництва Михайло Мирончук, якщо у цьому році стабілізується фінансування, то всі заплановані роботи будуть виконані в повному обсязі.

«Основні роботи по поточному ремонту доріг після зимового періоду фактично вже виконано, залишилося кілька невеликих ділянок. Як ми і обіцяли - після закінчення поточного ремонту перейдемо до капітального, і сьогодні вже проводиться капітальний ремонт вулиці Медвєдєва. Цьогоріч нам вдалося розпочати роботи з капітального ремонту доріг раніше запланованого графіка. - зазначає в.о. міського голови Сергій Моргунов. - Всього на капремонт, реконструкцію, розширення перехресть і ремонт тротуарів у цьому році закладено 34 млн. грн. Це кошти міського бюджету та субвенція з державної казни».

Вчора було закінчено реконструкцію дорожнього полотна по вулиці Артинова, де теж в минулому році було замінено тепломережу. А днями розпочались роботи по капітальному ремонту тротуару по вул. Театральній (від вул. Соборної до вул. Л. Толстого). Тут заплановано влаштувати 561 м2 асфальтного покриття, підняти 400 погонних метрів бордюрів. Вже з наступного тижня роботи з асфальтування тротуарів триватимуть по вулицях Грушевського, Артинова і Козицького (від Башти до вулиці Першотравневої). Також в першочергових планах робіт – закінчення розпочатих у минулому році робіт по капремонту тротуарів по вулицях Інтернаціональній, Кропивницького, Першотравневій, та П. Осипенко

Цього року заасфальтують і 17 вулиць приватного сектору по співфінансуванню з мешканцями. Крім того, планується виконати розширення п’яти перехресть.