C30feae903af874537998c7175d8486e
0 перегляди
Автомобіль «Volswagen T4» призначений для перевезення вантажу, особового складу та поранених придбано за рахунок благодійних внесків мешканців міста при сплаті за житлово-комунальні послуги в рамках акції «ПО ГРИВНІ З КОЖНОГО - ВРЯТУЄ ЖИТТЯ»
04.05.2015
За 5 місяців проведено 7193 добровільних благодійних внесків при оплаті комунальних послуг у касах міста та на сайті www.pay.vn.ua. Як результат – зібрано 80783 грн. 

 5 травня з Вінниці на Схід відправили 3 машини з гуманітарною допомогою для місцевих жителів і військовослужбовців. Дві машини залишаться там: машина швидкої допомоги та автомобіль «Пензлик».

Цього разу волонтери окрім машин везуть одяг, продукти харчування, медикаменти, каски, бронежилети та інші необхідні речі для існування в зоні АТО.

Автомобіль «Volswagen T4» призначений для перевезення вантажу, особового складу та поранених, був придбаний завдяки добровільним внескам вінничан при оплаті житлово-комунальних послуг. Цей автомобіль отримав незвичну, але позитивну назву «Пензлик». Він може перевезти одночасно близько 15 чоловік.

Андрій Нечипорук, який вже не вперше супроводжує вантажі, розповів що цього разу вони везуть три автівки гуманітарної допомоги.
 «На цей раз ми веземо три машини з гуманітарною допомогою. Дві залишаться там і на одній ми повернемося назад. Машина швидкої допомоги придбана за кошти вінничан, небайдужих українців.
Одна машина повністю йде в Северодонецьк для інтернатів і дитячих будинків, інша машина для Трьохізбенки, Пісків, Водного та Артемівська, всім солдатам в рівних частинах буде роздана допомога, щоб нікого не образити. Це вже шоста швидка допомога, яку ми відправляємо, не рахуючи легкових машин. На передову для бійців ми веземо шашлик, а для дітей веземо 1,5 – 2 тонни солодощів та іграшок» - розповів чоловік.
В першу чергу будуть направлені медикаменти в Харківський і Сватівський госпіталі.
Машина швидкої допомоги залишиться для бійців в Артемівську, а автомобіль «Пензлик» призначений для прикордонників в Трьохізбенкі.
Вінничани зі Сходу планують назад забрати двох бійців.
Андрій Гишпаль, член правління благодійного фонду «Подільська громада», який супроводжує гуманітарну допомогу, розповів що завдяки теплові зору придбаному за програмою «По гривні з кожного – врятує життя» було врятовано чимало життів.
«Потреба техніки на передовій постійна, тому що на передовій машини довго не служать. Зараз для бійців необхідні тепловізори, біноклі, радіостанції, медикаменти», - розповів Андрій.