162289d6c637bf18433c2b58ed5703bf
0 перегляди
Вінницькі комунальні служби почали підготовку до роботи в осінньо-зимовий сезон
26.04.2015
Вінницькі комунальні служби підбили підсумки опалювального сезону та вже визначили  плани по підготовці підприємств-надавачів послуг до роботи наступної зими. Обсяг необхідних робіт було затверджено 23 квітня на черговому засіданні виконавчого комітету. Загалом у місті буде капітально відремонтовано 1,6 км тепломереж, створено твердопаливну котельню, замінено 3 км аварійних мереж водопроводу, планується відремонтувати 8,3 тис. м² покрівлі, заасфальтувати майже 40 тис. м² прибудинкових територій, капітально відремонтувати 6 трамваїв і 16 тролейбусів.

У вінницьких комунальних підприємств розпочинається «гаряча пора» - в квітні у місті стартували ремонтні роботи. КП „Вінницяміськтеплоенерго” розпочинає поточний ремонт 36 котелень та 2-х ТЕЦ; капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 1,6 км;  поточний ремонтобладнання 79 центральних і 216 індивідуальних теплових пунктів; поточний ремонт 202 км теплових мереж. В рамках меморандуму зі Швейцарією планується на території котельні по  вул. Баженова,15 збудувати твердопаливну котельню з влаштуванням 2-х котлів на деревині, а також розпочати ремонт приміщень під влаштування ІТП в житлових будинках та бюджетних установах мікрорайону, теплопостачання яких здійснюється від котельні по вул. Тарногродського, 9.
Підприємство ДП Теплокомуненерго ”Маяк” планує поточний та середній ремонт 4-х котлів ПТВМ в котельні; ремонт насосного обладнання, запірної арматури і ревізію електрообладнання котельні; заміну теплових мереж протяжністю 48 м; поточний ремонт обладнання 12 центральних і 3 індивідуальних теплових пунктів; поточний ремонт теплових мереж протяжністю 17 км. А КП «Вінницяоблтеплоенерго» планує виконати поточний ремонт 14 котелень, 8 центральних теплових пунктів та 28 км теплових мереж; заміну 1-го котла та капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 250 м.
КП  „Вінницяводоканал” готується у червні та липні  замінити 45 одиниць запірної арматури; промити і прохлорувати 9 резервуарів запасу води; відремонтувати 98 водорозбірних колонок, 35 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях; 34 насосних агрегатів на каналізаційних насосних станціях; 24 насосних агрегатів на очисних спорудах каналізації; 27 пожежних гідрантів; замінити 3 км аварійних мереж водопроводу і 1 км каналізаційних мереж; здійснити капітальний ремонт 4 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях другого підйому №2, 3, виконати реконструкцію КНС №12 по вул. Ватутіна.
Виконають ряд ремонтних робіт і житлово-експлуатаційні підприємства міста. Вони запланували поточний ремонт 49,9 тис. м² м’яких та шиферних покрівель; заміну 25,3 тис. погонних метрів інженерних мереж, 10000 вентилів та кранів; ремонт 580 електрощитових. Також у багатоповерхових будинках будуть склити вікна, виконувати гідропневматичну промивку 15 житлових будинків; ремонтувати 336 під’їздів тощо.
Протягом 2015 року заплановано виконати капітальний ремонт м’яких та шиферних покрівель загальною площею 8,3 тис. м², міжпанельних стиків 9,6 тис. погонних метрів, трубопроводів 4,2 км; утеплити 1200 м² фасадів багатоповерхівок. За рахунок видатків міського бюджету планується заасфальтувати 38,9 тис. м² прибудинкової території житлового фонду та виконати обрізку дерев, видалення пнів і знесення аварійних дерев на прибудинкових територіях.
В 2015 році планується проведення робіт з капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою та їх утримання. В поточному році за рахунок коштів, передбачених на ремонт, заплановано провести поточний ремонт асфальтового покриття доріг площею 11 тис. м². Капітальний ремонт площею 15,3 тис. м2 планується виконати на вул. П.Морозова, Складській, Громова та інших, а також ділянки 16 вулиць в мікрорайонах приватної забудови, де мешканці виявили бажання взяти участь у співфінансуванні. Серед переліку робіт у комунальних служб є ремонт доріг з щебеневим покриттям площею 4,5 тис. м²; ремонт та очистка 93  колодязів питної води; ремонт та очищення мереж зливової каналізації на 42 вулицях.
На даний час вже виконуються роботи по поточному ремонту асфальтобетонного покриття  вулиць http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=2022 .
ПАТ «Вінницяобленерго» та Вінницькі міські електромережі для виконання заходів по надійному енергозабезпеченню міста в умовах зимового періоду планують виконати поточний ремонт РУ-10кВ 4-х трансформаторних підстанцій; ремонт обладнання на 11 трансформаторних підстанціях; обрізку дерев в зоні повітряних ліній ПЛ-10 та 0,4 кВ протяжністю 99,5 км; заміну 42 опор електропостачання 0,4 кВ та 10 кВ; заміну кабельних ліній електропередач 0,4 кВ та 10 кВ протяжністю 1,9 км; заміну ліній електропередач 0,4 кВ та 10 кВ протяжністю 7,7 км тощо. 
КП «Вінницька транспортна компанія» планує виконати ремонт 12 трамваїв (6 буде відремонтовано капітально) і 28 тролейбусів (16 капітально). Буде також здійснено капремонт трамвайної колії протяжністю 0,4 км, тролейбусної та трамвайної контактної мережі; капітальний ремонт кабельних мереж 10кВ протяжністю 1,7 км; підготовку виробничих приміщень, спецтехніки, заготовити необхідний інструмент і теплий одяг для працівників управління.
Одним із найбільш складних питань для комунальних підприємств, які надають послуги вінничанам, є заборгованість мешканців. «На сьогодні заборгованість за надані послуги тільки населення міста складає 63,6 млн. грн. 39,7 млн. грн. – це борг за теплопостачання; 13,3 млн. грн. – за водопостачання та водовідведення і 10,6 млн. грн. – це борг за утримання та експлуатація житла, - розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик. –  Це не дає можливості підприємствам акумулювати кошти для проведення ремонтних робіт у більш повному обсязі, здійснювати заміну інженерних мереж та технологічного обладнання, своєчасно і в повному обсязі сплачувати за енергоносії. Тому інформаційна робота з мешканцями та судово-претензійна робота з боржниками залишається одним із основних питань для житлово-комунальних підприємств». 
«Я хотів би звернути увагу підприємств на підготовку техніки і засобів для ліквідації різних надзвичайних ситуацій. Друге: зараз піднімаються тарифи, і заходи з енергозбереження в житловому секторі – це питання №1. Тому департамент житлового господарства та всі ЖЕПи. повинні активізувати роботу, яка сприятиме зменшенню споживання ресурсів, - зазначив  в. о. міського голови Сергій Моргунов. –  Роботи непочатий край. Налаштовую усіх на те, що потрібно буде виконати досить великий обсяг робіт, і всі ті заходи, які сьогодні затверджені, щоб були виконані в повному обсязі». ​