9371562ece20f3df7a8c753bec36ee4c
0 перегляди
«ВІННИЦЯГАЗ» спрямував всі ресурси на встановлення безкоштовних лічильників для споживачів
20.04.2015
Інформація про підвищення ціни на природний газ, яке НКРЕКП запровадила із 1 квітня 2015 року, спонукала споживачів до встановлення лічильників природного газу. Кількість звернень до ПАТ «Вінницягаз» із встановлення лічильників, як за безкоштовною програмою, так і платно, зросла у кілька разів. Лише у Вінниці впродовж дня надходить понад 15 заяв на забезпечення приладів обліку.

На сьогодні понад 88% споживачів Вінницької області забезпечені лічильниками природного газу. Впродовж 2012 – 2014 років за кошти інвестиційної програми компанія безкоштовно встановила понад 24 тис приладів обліку. «Вінницягаз» продовжує реалізовувати безкоштовну програма із встановлення лічильників газу. Відповідно до Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», усіх споживачів треба забезпечити лічильниками у такі терміни:
• Якщо встановлено газові плити та газові нагрівачі – до 1 січня 2016 року.
• Якщо встановлено тільки газову плиту – з 1 січня 2016 року до 1 січня 2018 року.
• Для споживачів, які використовують природний газ комплексно (опалення, підігрів води, приготування їжі) установка безкоштовних лічильників завершилась 1 січня 2012 року.
У випадку, якщо витрати на встановлення безкоштовних лічильників не будуть в повному обсязі передбачені в тарифах газорозподільних підприємств, відповідно до Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», передбачено також інші джерела фінансування, зокрема з сільських, районних, обласних чи державного бюджетів або власним коштом споживачів.
«Вінницягаз» встановлює безкоштовні лічильники відповідно до сформованих графіків, куди в першу чергу входять споживачі, які мають газову плиту та водонагрівач. Ці графіки оприлюднені на сайті компанії, для того щоб всі споживачі розуміли, коли до них прийде представник підприємства для встановлення приладів обліку.
Якщо споживач бажає пришвидшити процес встановлення лічильника і готовий зробити це за власні кошти, він може звернутися до компаній, які мають ліцензію та дозвіл на даний вид робіт (з переліком компаній можна ознайомитись на сайті «Вінницягаз»).  Проконсультуватися щодо технічних характеристик приладу обліку можна у фахівців "Єдиного вікна" ПАТ "Вінницягаз" за адресою м. Вінниця, пров. Щорса 24, або ж за телефоном (0432) 68 85 16.