Ba7b58c8de217b6e9f14f498bd31d480
0 перегляди
Уряд назвав ціну за кожен градус недоотриманого тепла
11.01.2016

Кабмін закликає українців скористатися механізмом перерахунку плати за опалення в разі некоректногонадання послуги. За словами чиновника, в разі, якщо в оселі 12 градусів Цельсія, то сплачувати по цьому рахунку взагалі не потрібно.

В Україні працює механізм перерахунку плати за опалення в разі надання послуги в неповному обсязі.

Зокрема, за кожен градус у квартирі якій нижче 18 градусів, рахунок повинен бути зменшений на 5%. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Наприклад, якщо в вашій квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%. В тому випадку, якщо температура в вашій оселі 12 градусів, то ви взагалі не повинні сплачувати по цьому рахунку. Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго. І це підприємство зобов’язане, я підкреслюю, зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений в вашу квартиру», - сказав пан Яценюк.

Чиновник закликає громадян, в квартирах яких температура нижча 18 градусів Цельсія, звертатися до підприємства теплокомуненерго, ЖЕК чи ОСББ з проханням запросити комісію, яка складе акт. 

Окрім того, обов’язково потрібно запитати номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок.

«Протягом 72 годин така комісія повинна негайно прибути, заактувати температуру. І в тому випадку, якщо протягом 72 годин така комісія не прибула, ви маєте право самостійно скласти відповідний акт. І для того, щоб цей акт був достовірний, будь ласка, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів», - підкреслив чиновник.