B24c002b5ae664e5a34c46d83ee0572a
0 перегляди
Уряд змінив соціальну норму споживання газу
28.10.2015

Кабінет Міністрів прийняв низку рішень, які спрямовані на спрощення нарахування субсидій, прозорість та гнучкість встановлення тарифів. Зокрема, встановлюється нова соціальна норма на споживання газу для населення.

Уряд запровадив механізм зміни застосування соціальної норми споживання газу. Про це повідомив Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками пікетувальників під Будинком Уряду, передає прес-служба Кабміну.

«Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців). Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону», - повідомив пан Яценюк.

Окрім того, Уряд прийняв рішення, що у лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у випадку холодної зими.

Зазначається, Прем’єр-міністр підписав постанову, якою спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Також, Кабмін вніс зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який буде проводитися в щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

Примітно, прийнято рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу наступного року в залежності від ціни імпортованого газу та курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природнього газу.

Нагадаємо, Уряд затвердив проект Постанови Кабміну щодо удосконалення соціальних норм споживання ЖКП в тих межах, яких надаються пільги. Зокрема, чиновники модернізували норми споживання електрики, тепла, води та послуг з вивезення відходів.