3287fc7b435a660493045fe05c06438d
1242 перегляди
Як дізнатися розмір субсидії на комуналку онлайн: інструкція
15.11.2021

У Мінсоцполітики розробили функціонал, який дозволяє українцям дізнатися статус субсидії на оплату комунальних послуг онлайн і перевірити, в якому розмірі була схвалена субсидія.

Дані знаходяться в Єдиному держреєстрі одержувачів житлових субсидій. Для їх отримання досить знати тільки адресу. Користувачеві необхідно зайти на державний портал - https://subsidii.ioc.gov.ua/.

У меню зліва потрібно вибрати область України, населений пункт, вулицю, номер будинку і номер квартири. Прізвище не треба вказувати – по ньому дізнатися про нарахування субсидії не можна.
Далі необхідно пройти перевірку, натиснувши на кнопку "Я не робот". Коли перевірка закінчиться, кнопка "Шукати" стане активною, і її можна буде натиснути.

Статус субсидії буде відображено у першій колонці таблиці. Також портал дозволяє з'ясувати її розмір. Для цього потрібно натиснути на кнопку зі значком "око" в колонці "Призначено за період".
У вікні, що спливає буде вказана сума допомоги. Вона залежатиме від того, чи наступив уже опалювальний сезон.

Збережіть собі посилання до закладок, адже воно точно стане вам у пригоді. А також поділіться інформацією з друзями, можливо, їм також буде цікаво дізнатись статус нарахування і суму своєї субсидії.