C512253b08dd5b638d0ca991ddd64a7a
997 перегляди
Стало відомо, що з 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого ж все-таки залишаться пільги? 
06.08.2021

Стало відомо, що з 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого ж все-таки залишаться пільги? 

Збільшення на 50% соціальних нормативів споживання газу, води та електроенергії для одержувачів субсидій залишиться в силі для тих, хто опиниться в червоній зоні карантину. В цілому ж «карантинні норми» для субсидій скасують з 1 жовтня. Про це повідомило Міністерство соціальної політики України. 

«Ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершена, по всьому світу йдуть нові спалахи. І в разі чергової хвилі жителі регіонів, що опиняться в червоній зоні, автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів при наданні житлових субсидій», — пояснила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Пільги вводилися навесні 2020 року, коли країна закрилася на карантин, бо люди перебували вдома, витрачали більше ресурсів ЖКП, а доходи при цьому знизилися, повідомляє сайт Сегодня. Наразі ж, за словами Лазебної, вся Україна знаходиться в зеленій зоні, а доходи людей почали рости. Саме це і стало аргументом за скасування «карантинних» пільг.

Самі субсидії скорочувати не будуть, запевняла Лазебна. Однак скорочення норм споживання все ж може мати такий ефект — якщо наразі людина споживає більше соціальної норми, субсидію нараховують на весь цей обсяг споживання. Якщо споживання не зміниться при скороченні норми, сума субсидії автоматично зменшиться.