037ba23264c0371862e9c2915062130e
5491 перегляди
Державна допомога при збільшенні тарифів....
06.01.2021

Як ми зазначали в попередніх публікаціях, з 01 січня 2021 року збільшується плата за комірне. В умовах стрімкого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги українцям може стати в нагоді житлова субсидія.
У Міністерстві соціальної політики України спрогнозували, що кількість звернень за нарахування соціальної допомоги може збільшитися, і запевнили, що коштів, закладених у держбюджет на 2021 рік, на виплати субсидій вистачить. ( Детальніше за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/19526.html )
Ті домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями, але при зростанні витрат на комуналку відчують складнощі з оплатою, можуть звернутися за оформленням державної допомоги, правила якої  змінюються з нового року.
Очільниця відомства Марина Лазебна зазначила, що в Управлінні соціального захисту припинять особистий прийом громадян. Подати заяви для отримання субсидій та пільг українці зможуть, використовуючи платформу "Дія" або пошту.
До того ж розширили коло отримувачів субсидій. Зокрема, дотацію отримають українці, що доглядають за особами з інвалідністю. 
Також, надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Крім того, уряд дозволив надавати житлові субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
У свою чергу, міністерка соціальної політики України запевнила, що трьох мільйонів українців, які беруть участь в державній програмі на отримання субсидій, зміни не торкнуться.
 

Джерело: https://zik.ua/article/hotuiemo_hamantsi_yaki_komunalni_posluhy_zdorozhchaiut_u_2021_rotsi_ta_chy_vystachyt_subsydii_991593