3feb1f380607b8d48c7540b93fdc8ffe
0 перегляди
Вінниця готова компенсувати кредити на утеплення будинків ОСББ
11.08.2015
Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків у Вінниці тепер зможуть брати кредити з метою утеплення фасадів будинків. Спочатку кредит на утеплення фасаду має надати один з державних банків, що працюють за цією програмою. Це «Ощадбанк» або «Укргазбанк». Потім ОСББ має звернутися до Вінницької міської ради, яка готова компенсувати ОСББ 30% вартості кредиту.
 
За цією програмою сама держава відшкодовує 40% вартості кредиту.
 
До програми відшкодування готовий підключитися і обласний бюджет. Його частка у відшкодуванні 15%. Рішення про відшкодування на рівні міського бюджету 30% кредиту було прийнято Вінницькою міською радою нещодавно.
 
«Поки жодної офіційної заявки на відшкодування кредиту від ОСББ ми не отримали, тому що для цього потрібно спочатку взяти кредит у банку. Потім звернутися до нас з паперами на руках. Але голови ОСББ ознайомлені з цією програмою і з тим , що міський бюджет готовий на компенсацію. Такі збори вже були проведені в ОСББ на вулиці Вчительська, 10, на вулиці Червонохрестівській» - повідомив Vinnitsa Life директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Олег Лаврік. За його словами, поки до банків за цими кредитами не звернулося жодне ОСББ, але інформаційна робота триває.