Fd8fe0d40c67c921fb8b33dc641cd640
224 перегляди
Безпека платежів банківською карткою
16.09.2020

Запускаємо нову рубрику «Ви запитуєте – ми відповідаємо».


Проєкт «Єдиний Рахунок в місті Вінниця» відповідає на запитання, які ви найчастіше ставите в особистих повідомленнях чи у дзвінках до Сall-центру. 
До Інтернет - платежів долучаються не тільки молоді люди, але і представники старшого покоління. Однак, багато українців побоюються здійснювати онлайн-покупки за допомогою своїх банківських карток, вважаючи, що їх платіжні дані можуть опинитись у розпорядженні зловмисників.  Тому споживачі наших сервісів часто запитують: «Чи зможуть скористатись злодії моїми особистими даними та даними моєї платіжної картки?»
Найчастіше цей страх продиктований тим, що користувач погано розуміє технологію здійснення платежу. Отож, розберемось, що відбувається після того, як ви на сайті Рay.vn.ua натискаєте кнопку «Підтвердити» (тобто «Оплатити»), і чи варто переживати за свої гроші.
Користувач переходить на сторінку ПрАТ «Український процесінговий центр» (UPC) для внесення даних про платіжну картку.


*Довідка.
Компанія UPC є лідером на ринку процесінгових послуг в Україні та одним з найбільших процесингових центрів в Центральній та Східній Європі, в якому щомісяця обробляється понад 55 мільйонів операцій за платіжними картками в Інтернеті, банкоматах та торгових мережах. IT-компанія працює на ринку технологічних рішень для карткового бізнесу з 1997 року. 
UPC, як ACS (Access Control Server - сервіс, який спрощує аутентифікацію і авторизацію користувачів на веб-сайтах) та 3DS Server сервіс-провайдер, проходить аудит інфраструктури сервісу 3D Secure на відповідність вимогам керівних документів міжнародних платіжних систем в сфері фізичної та логічної безпеки. Технологія 3-D Secure Issuing забезпечує високий захист платежів та персональних даних власників карток.
Високий рівень безпеки забезпечується наступним:


*користувач вводить дані своєї платіжної карти на захищеній сторінці платіжного сервера процесингового центру UPC, отже, її реквізити не будуть доступні персоналу сайту Рay.vn.ua;
*дані не зберігаються на сервері Проєкту «Єдиний Рахунок в місті Вінниця»;
*інформація про реквізити платіжної картки, що зберігається для подальшої обробки в базі даних процесингового центру, піддається додатковому шифрування та може бути прочитана тільки уповноваженим персоналом;
*система eCommerceConnect Gateway (рішення UPC для Інтернет-еквайрингу) використовує найкращу з доступних на ринку технологій захисту даних в Інтернеті - 128 bit SSL (Secure Socket Layer). В основі цього протоколу лежить аутентифікація взаємодіючих сторін і шифрування даних з використанням симетричних та асиметричних алгоритмів.
Отже, наша відповідь - жодними даними Вашої платіжної картки не зможуть скористатись сторонні особи завдяки сучасним технологіям в галузі криптографічного захисту інформації. 
Здійснюйте оплату за допомогою платіжного кошику сервісу Проєкту «Єдиний Рахунок в місті Вінниця», а ми подбаємо про її безпечність, зручність та легкість.


Слідкуйте за нашими новинами:
Сайт- https://pay.vn.ua/
Тelegram - t.me/pay_vn_ua
Viber- https://cutt.ly/AdE4oTK
Instagram- instagram.com/cmsm_llc