Ec661ebfdbcf7c54285286900dddd298
2 перегляди
Відколи підвищили тарифи - вінничани перестали платити за газ
27.07.2015

Як повідомляє прес-служба ТОВ «Вінницягаз Збут», заборгованість жителів Вінницької області за спожитий газ збільшилась у 4 рази.

Якщо порівнювати стан заборгованості по сплаті за газ з відповідним періодом минулого року, то заборгованість мешканців області виросла в чотири рази і станом на 1 липня 2015 року складає 66 млн. гривень.

Директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник зазначає, що зростання заборгованості помітно зросло з квітня місяця, після підвищення ціни на блакитне паливо. Найбільшими боржниками є власники приватних будинків, які використовують газ для опалення житлових приміщень

-    Зазвичай споживачі у літній період мають тенденцію розраховуватися за спожитий взимку газ, тим самим зменшуючи розмір загальної заборгованості, - говорить Василь Сопільник, – Але через подорожчання газу майже в 6 разів у квітні чимала кількість споживачів не в змозі розрахуватися за газ.

 Керівництво ТОВ «ВінницягазЗбут» радить вінничанам, щоб не залишитись без газу, малозабезпечені сім’ї можуть звернутись із відповідною заявою до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації для оформленням субсидій. У разі небажання боржників сплачувати за спожитий газ газопостачальне підприємство може відключити таких абонентів від системи газопостачання.

Нагадаємо, з 1 липня 2015 року постачальник блакитного палива у Вінницькій області ПАТ «Вінницягаз» перейменовано на ТОВ «Вінницягаз збут». Послуги населенню надаватимуть ті самі, але документи вінничанам потрібно буде переоформити.