Ef9cd7a37a084c71dfeb8cd669877694
473 перегляди
Чималі суми в квитанціях за оплату комунальних послуг багатьох мотивують раціонально використовувати воду, опалення та електроенергію
04.08.2020

Економія води – одна із задач будь-якого домогосподарства, що дозволяє зберегти не тільки бюджет сім’ї, але і ресурси планети. Хтось починає економити воду через високі тарифи, хтось – керуючись добрими намірами зберегти екологію. Проєкт « Єдиний Рахунок» підготував топ -10 корисних порад, як економити воду.


*1. Не відкриємо Америки, якщо скажемо, що насамперед варто встановити лічильники на холодну та гарячу воду. Без них ви платитимете в 3 рази більше.
*2. Душ. Приймаючи душ протягом 5 хвилин, ви витрачаєте до 50 л води. А для того, щоб наповнити ванну, необхідно до 200 л.
*3. Вимикайте воду, поки чистите зуби. А чоловіки – під час гоління. З повністю відкритого крану щохвилини витікають 15 літрів води. Таким чином, ви заощадите 900 літрів води на місяць на кожну людину.
*4. Посудомийну і пральну машини потрібно завантажувати по максимуму. Крім того, для прання використовуйте режим без додаткового полоскання.
*5. Коли миєте посуд вручну, вимикайте кран. Включайте воду тільки після намилювання всього посуду, або мийте весь посуд з невеликим напором води.
*6. Аератори. Або як їх ще називають “мінімайзери потоку”, здатні обмежити потік води без будь-якого зниження тиску струменя в крані. Якщо такі “мінімайзери” встановлені – то можна зменшити від 15 до 30% об’єму води, що витікає кожної хвилини з відкритого крану.
*7. Зливний бачок в туалеті. Підіть на маленьку хитрість: наповніть водою літрову пляшку і помістіть її в бачок. Вона не спливатиме й витіснятиме один літр води, а стандартний об’єм бачка – 6-8 літрів і ви навіть не відчуєте різницю ефективності зливу. Але кожного разу уже буде на літр менше.
*8. Стежте за станом сантехніки та вчасно її ремонтуйте. З крану, що протікає, щомісяця виливаються сотні та тисячі літрів води. Це дорівнює кільком ваннам.
*9. Не мийте овочі та фрукти під проточною водою. Користуйтеся для миття продуктів мискою.
*10. Завжди щільно закривайте кран. З крана, який капає, витікає 24 літри води на добу.