931e0acaadc657253893c835aaa1b842
0 перегляди
В роботі газових приладів вінничан виявили близько 1 тиc. порушень
28.05.2014
З початку року спеціалісти ПАТ «Вінницягаз» провели 115 тис. перевірок газового обладнання у абонентів. В ході планового технічного обстеження (ПТО) було виявлено близько 1 тис. порушень, з яких 50% - через самовільне втручання в роботу газових приладів.

Cпеціалісти ПАТ «Вінницягаз» постійно перевіряють стан газового обладнання у споживачів. При виявленні несправностей працівники газового господарства вимушені відключити газ споживачу, аби не допустити нещасних випадків. Про проведення планового обстеження газових приладів абонентів інформують заздалегідь. Дуже важливо, щоб під час ПТО спеціалісти ПАТ «Вінницягаз» могли отримати доступ до газових приладів. З початку року зареєстровано 3,5 тисячі фактів недопуску до об’єктів через відсутність мешканців, понад 50 абонентів відмовились від обстеження газових приладів.

«Люди наражають себе на небезпеку через несправність автоматики газового обладнання, втручання в роботу димовентиляційних каналів, і, як наслідок, відсутність тяги, та використання морально застарілого обладнання.» - пояснює головний інженер ПАТ «Вінницягаз» Петро Шкварко. - «Ми закликаємо наших абонентів до заощадливого та безпечного використання газу. Адже через одного необачного власника квартири можуть постраждати і сусіди».

Відповідно до нормативів, квартири та будинки, в яких працюють лише газові плити підлягають до перевірки 1 раз на 3 роки. В помешканнях, де працює більше газових приладів (колонки, котли, печі та конвектори), 1 раз на рік обов’язково перевіряють стан вентиляційних та димових каналів, а також наявність витоків газу.

ДОВІДКА:

Публічне Акціонерне Товариство «Вінницягаз» займається розподілом, транспортуванням та постачанням газу.

Щорічний обсяг транспортування становить 1,71 млрд. метрів кубічних газу.

Система газопостачання Вінниччини - це понад 16 тисяч кілометрів газопроводів та 2,6 тисяч газорегуляторних пунктів.

ПАТ «Вінницягаз» забезпечує блакитним паливом 426 тисяч сімей Вінницької області, що становить 80% домогосподарств регіону.

Нашими клієнтами є 250 промислових підприємств, найбільші з яких - ДП «Укрспирт», Вінницька кондитерська фабрика «Roshen» та Немирівський спиртзавод.

ПАТ «Вінницягаз» є одним з найбільших роботодавців в області - на підприємстві працює 2,7 тис. працівників